Грушавая галета

Instagram @gjk.by Youtube Facebook Vkontakte Odnoklassniki
Пн-Чц: 8:00-17:00, Пт: 8:00-16:30 Рэспубліка Беларусь, 246021, г. Гомель, вул. Ільіча, 4 sales@gjk.by
Грушевая галета

Галетамі на французскі манер называюць пірагі, выпечаныя не ў форме, а непасрэдна на блясе. Яны даволі нядбайныя і праставатыя, аднак, паверце, да спадобы галеты з грушай нічым не саступае больш высакародным канкурэнтам.

Інгрэдыенты:

  • Груша — 2 шт.
  • Мука кукурузная — 50 г.
  • Мука цэльназерневая — 50 г.
  • Тварог 5% — 75 г.
  • Кефір 1% — 60 г.
  • Цукар — 2 ст. л.
  • Маргарын «сметанковы» — 120 г.
  • Джэм або варэнне грушавае — 100 г.

Для цеста ўсе інгрэдыенты змяшаць у эластычнае цеста. Раскачаць круг, выкласці нарэзаную грушу. Пакінуць па краях па 5 см.зрабіць защипы бакамі і ўліць грушавы джэм або варэнне. Выпякаць у разагрэтай духоўцы 20 хвілін пры 180 °C. Пасля падрыхтоўкі, краю вышмараваць сметанковым алеем. Гатовую галету зверху можна пасыпаць арэхамі і цукровай пудрай.

Смачна есці!