Кошыкі з заварным крэмам і ягадамі

Instagram @gjk.by Youtube Facebook Vkontakte Odnoklassniki
Пн-Чц: 8:00-17:00, Пт: 8:00-16:30 Рэспубліка Беларусь, 246021, г. Гомель, вул. Ільіча, 4 sales@gjk.by
Корзиночки с заварным кремом и ягодами

Мала якая салодкая выпечка выглядае так панадліва і выконваецца так проста, як пірожнае кошык або салодкія тарталетка з крэмам, ягадамі і садавінай. Кажуць, што ў ласуноў самы лагодны характар. Адносіце сябе да іх ліку?

Інгрэдыенты для цеста:

  • Мука пшанічная — 260 г
  • Разрыхляльнік — 5 г
  • Маргарын «Малочны» — 150 г
  • Цукар — 100 г
  • Яйка — 1 шт.
  • Маянэз «Правансаль 67» — 1 ст. л.

Інгрэдыенты для начынення:

  • Яйка — 3 шт.
  • Ванільны цукар — 10 г.
  • Кукурузны крухмал — 1 ст. л.
  • Малако-100 мл
  • Цукар — 100 г.
  • Масла сметанковае — 50 г.
  • Ягады, садавіна — даспадобы

Мяккі маргарын «Малочны», цукар ўзбіць венцам, дадаць яйка, маянэз «Правансаль 67», муку. Замясіць хутка мяккае, эластычнае цеста і прыбраць яго ў холад на 30 мін.

Тым часам прыгатаваць крэм. Узбіць разам яйкі, цукар, ванільны цукар, дадаць малако, якое змяшалі з крухмалам. Паставіць усё гэта на невялікі агонь і, увесь час памешваючы, давесці да загусцення. У канцы дадаць 50 г мяккага сметанковага масла і ўсё добра змяшаць. Даць астыць пад плёнкай. Калі ў крэме будуць камячкі, працерці яго праз сіта.

Напоўніць тэстам формы і выпякаць кошыкі пры 200 градусаў да лёгкага чырвані, даць ім цалкам астыць, напоўніць крэмам, зверху выкласці любыя ягады або садавіна.

Смачна есці!