Храбусткая скарыначка. Рэцэпт запякання курыцы

Instagram @gjk.by Youtube Facebook Vkontakte Odnoklassniki
Пн-Чц: 8:00-17:00, Пт: 8:00-16:30 Рэспубліка Беларусь, 246021, г. Гомель, вул. Ільіча, 4 sales@gjk.by
Рецепт запекания курицы

Як рыхтаваць курыцу з хрумсткай скарыначкай? Увесь сакрэт у алеі!

Для прыгатавання вам спатрэбіцца:

  • Курыца
  • Спецыі па гусце
  • Соль
  • Алей «Хатні» — 100 мл

Бярэм курыцу, абмазваюць алеем «Хатні» ад Гомельскага тлушчавага камбіната, пасыпаем соллю і любімымі спецыямі, затым шаруе курыцу.

У гэты час уключаем і награваем духоўку да 200°С.
Перакладаем курыцу ў бляху. Зверху яшчэ трохі падоллем алею (калі ёсць ёмістасць у выглядзе спрэю, лепш распыляць на курыцу, замест палівання) і можна ставіць у разагрэтую духоўку.
ЗАТЫМ! Кожныя 15-20 хвілін падлівайце (распыляць) алей на курыцу, каб ўтваралася скарыначка. Калі на дне формы ўтварылася шмат тлушчу, то можна паліваць ня алеем, а гэтым тлушчам, з дапамогай лыжкі.
Як толькі ўтворыцца залацістая скарыначка, можаце дастаць і праверыць курыцу на гатоўнасць.
Заўсёды з любоўю для вас, ваш ГТК!!! ♥️