Салата «Сланечнік» з курыцай грыбамі і чыпсамі

Instagram @gjk.by Youtube Facebook Vkontakte Odnoklassniki
Пн-Чц: 8:00-17:00, Пт: 8:00-16:30 Рэспубліка Беларусь, 246021, г. Гомель, вул. Ільіча, 4 sales@gjk.by
Салат Подсолнух с курицей грибами и чипсами

Існуе нямала варыянтаў падрыхтоўкі салаты «Сланечнік». Мы прапануем вам рэцэпт гэтай стравы з курыцай, грыбамі і чыпсамі. Гэты прыгожы і яркі салата стане упрыгожваннем навагодняга стала!

Для прыгатавання салата «Сланечнік» Вам спатрэбіцца:

  • Шампіньёны свежыя — 150 г
  • Алей — 2 ст. л.
  • Цыбуля — 0,5-1 шт.
  • Соль, перац чорны свежамалоты — даспадобы
  • Курынае адварное мяса — 200 г
  • Маянэз «Правансаль 50» ГМ «Мая хатняя кухня» — 200 г
  • Яйка варанае — 2 шт.
  • Шампіньёны марынаваныя — 100 г
  • Сыр цвёрды — 80 г
  • Чорныя аліўкі без костачак — 0,5 банкі
  • Чыпсы бульбяныя

Свежыя шампіньёны нарэзаць сярэднімі кавалачкамі або пласцінамі, выкласці ў патэльню з алеем і абсмажыць на сярэднім агні 2-3 хвіліны. Дадаць да грыбоў вычышчаны і нарэзаную сярэднімі кавалачкамі цыбулю, пасаліць і паперчыць, абсмажваць, памешваючы, каля 5-7 хвілін, затым астудзіць.
На невялікую талерку першым пластом выкласці астуджанае і нарэзанае адварное курынае мяса (можна выкарыстоўваць грудку або мяса з ножак і бедрышек, папярэдне адварыць каля 40-45 хвілін у падсоленай кіпячай вадзе). Мяса ледзь паперчыць, нанесці сеточку з маянэзу. Далей выкласці астылыя смажаныя грыбы з лукам + маянэз.
Яйкі падзяліць на бялкі і жаўткі. Бялкі нацерці і выкласці наступным пластом, на іх — нарэзаныя тонкімі пласцінамі марынаваныя шампіньёны. Нанесці сеточку з маянэзу.
Далей ідзе пласт нацёртага на сярэдняй тарцы цвёрдага сыру, які трэба добра вышмараваць маянэзам. Абсыпаць ўвесь салата нацёртымі варанымі жаўткамі, маянэзам ня змазваць. Акуратна зверху нанесці роўную сетку з маянэзу, упрыгожыць палоўкамі чорных алівак. Салату даць прахарчавацца ў халадзільніку каля 1 гадзіны, а перад падачай упрыгожыць па крузе чыпсамі ў два рады і можна падаваць да стала.
Салата «Сланечнік», прыгатаваны з курыцай, грыбамі і чыпсамі, атрымліваецца вельмі смачным, ён стане выдатным упрыгожваннем святочнага стала.